Liikuntalääketieteen päivät 2024
Milloin
Missä
Hotel Haaga Central Park Helsinki
Liikuntalääketieteen päivät 2024
Kiitos kaikille Liikuntalääketieteen päiville osallistuneille!
Liikuntalääketieteen päivät järjestettiin 27.–28.11.2024 Hotel Haaga Central Parkissa Helsingissä. Tapahtuman pääteemana oli Liikunta ja mielenterveys.
Pääset tutustumaan ohjelmaan välilehdeltä.
Tavoitteemme
Seminaarissa osallistujat saivat laaja-alaisen ymmärryksen liikunnan ja mielenterveyden yhteyksistä, mekanismeista taustalla sekä liikunnan roolista mielenterveysongelmien ja -sairauksien ennaltaehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa. Lisäksi seminaari tarjosi uunituoretta, kotimaista liikuntalääketieteen tutkimustietoa tutkimusesittelysessioissa ja vuoden liikuntalääketieteellinen tutkimus 2024 -kilpailussa.
Vuoden liikuntalääketieteellinen tutkimus 2024 -kilpailu
Liikuntalääketieteen päivien yhteydessä järjestettiin Vuoden liikuntalääketieteellinen tutkimus 2024 -kilpailu.
Lue lisää Vuoden liikuntalääketieteellinen tutkimus 2024 -kilpailusta
Erikoisalakohtaiset koulutustunnit
- Liikuntalääketiede (14 tuntia)
- Fysiatria (6 tuntia)
- Kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede (6 tuntia)
- Lastenpsykiatria (8 tuntia)
- Nuorisopsykiatria (8 tuntia)
- Psykiatria (8 tuntia)
- Psykiatria / runkokoulutus (10 tuntia)
- Terveydenhuolto (EL) (8 tuntia)
- Työterveyshuolto (10 tuntia)
- Yleislääketiede (8 tuntia)
Voit tiedustella osallistumistodistusta tapahtuman jälkeen linda.raivio(at)lts.fi tai puh. 050 443 7262.
Lisätietoja
Linda Raivio (ilmoittautuminen) | puh. 010 778 6602 | linda.raivio(at)lts.fi
Tapahtuman järjestivät
Liikuntatieteellinen Seura ja Liikuntalääketiede Suomi -verkosto
Liikuntalääketiede Suomi on kuuden liikuntalääketieteen keskuksen muodostama asiantuntijaverkosto, joka tutkii ja edistää urheilijoiden, aktiiviliikkujien sekä koko väestön terveyttä ja hyvinvointia.
HULA - Helsingin urheilulääkäriasema, Urheilulääketieteen säätiö sr
Huippu-urheilun instituutti KIHU
Kuopion liikuntalääketieteen tutkimuslaitos, KuLTu
ODL Liikuntaklinikka - Oulun Diakonissalaitoksen säätiö
Paavo Nurmi –keskus, Turku
Tampereen Urheilulääkäriasema, Taula
Lisäksi yhteistyössä mukana
Liikuntatieteellinen tiedekunta, Jyväskylän yliopisto
PET-keskus, Turun yliopisto
Liikuntalääketieteen päivät – miksi, kuka ja kenelle?
Liikuntalääketieteen päivät ovat alan vuosittainen päätapahtuma Suomessa. Päivien tarkoituksena on jalkauttaa tutkimustietoa liikunnan ja terveydenhuollon toimijoiden sekä päättäjien käyttöön, välittää kentän tutkimustarpeita tutkijoille ja lisätä vuorovaikutusta liikunta- ja terveystieteiden tutkimuksessa. Päivien osallistujat (n. 150–200 ) ovat lääkäreitä, liikunta- ja terveystieteilijöitä, fysioterapeutteja, muita terveydenhuollon ja liikunta-alan ammattilaisia sekä näiden alojen päättäjiä, tutkijoita, opettajia ja opiskelijoita. Liikuntalääketieteen päivät on voittoa tavoittelematon tapahtuma ja ohjelmaa rakentavat yhteistyössä Liikuntatieteellinen Seura, Liikuntalääketiede Suomi -yhteisö (Liikuntalääketieteen keskukset) sekä Jyväskylän ja Turun yliopiston sekä Suomen Fysioterapeutit ry:n edustajat.
Liikuntatieteellinen Seura ry (LTS) on vuonna 1933 perustettu liikuntatieteestä ja -kulttuurista kiinnostuneiden henkilöiden ja yhteisöjen muodostama kansalaisjärjestö. Seura toimii liikuntatieteiden, -kulttuurin ja -politiikan seuranta-, arviointi-, kehitys- ja tiedonvälitystehtävissä. LTS toimittaa Liikunta & Tiede -lehteä ja tuottaa liikuntatieteellisiä julkaisuja ja tapahtumia. Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa LTS:n perustoimintaa valtionavustuksella.
Liikuntalääketiede Suomi on kuuden liikuntalääketieteen keskuksen muodostama asiantuntijaverkosto, joka tutkii ja edistää urheilijoiden, aktiiviliikkujien sekä koko väestön terveyttä ja hyvinvointia. Verkoston tehtävänä on liikuntalääketieteellinen tutkimus, liikuntalääketieteeseen erikoistuvien lääkäreiden koulutus yhdessä yliopistojen kanssa, koulutus ja viestintä sekä alueellinen palvelutoiminta. Verkoston tärkeänä tehtävänä on myös tieteellisen jatkokoulutuksen järjestäminen yhteistyössä yliopistojen kanssa ja osana erikoislääkärikoulutusta. Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa keskusten perustoimintaa valtionavustuksella