Tutustu tiistain teemasessioihin

Soveltavan liikunnan päivien 2018 teemasessioissa pureudutaan soveltavan liikunnan ajankohtaisiin kysymyksiin. Tiistain rinnakkaisissa sessioissa teemoina ovat esillä yhteistyö, svensk(-språkig) specialmotion, toimintakyvyn arviointi ja mittaaminen, yhdenvertaisuus, alan tulevaisuuden osaaminen sekä valtio soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun edistäjänä.

Teemasessiot 1–3, tiistai 21.8. klo 12.30–14.00

Teemasessiossa 1. ”Yhteistyöllä uusia liikkumisen mahdollisuuksia” tutustutaan ylikunnalliseen, poikkisektoriseen ja yhdistysten kanssa tehtävään yhteistyöhön sekä selvitetään toimivan yhteistyön reseptiä. Puheenvuoroissa on esillä niin teemaan liittyvää tutkimusta kuin käytännön esimerkkejä Turun seudulta.

Teemasessiossa 2. ”Valtionhallinto soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun edistäjänä” selvitetään, miten valtio on edistänyt ja miten se tulee edistämään soveltavaa liikuntaa ja vammaisurheilua. Sessiossa esitellään tuoreen arvioinnin tuloksia ja kuullaan valtionhallinnon vastauspuheenvuoro. Mukana on myös paneelikeskustelu ja tottakai myös yleisö pääsee esittämään omat näkemykset.

Teemasessiossa 3 ”Svensk(-språkig) specialmotion, part I” päästään syventymään ensimmäistä kertaa päivien historiassa ruotsinkieliseen soveltavaan liikuntaan. Sessiossa keskitytään ruotsinkielisten kuntien toimintaan, niin tuoreen tutkimustiedon kuin käytännön kokemusten kautta, på svenska - javisst!

Teemasessiot 4–6, tiistai 21.8. klo 14.30–16.00

Teemasessiossa 4. ”Toimintakyvyn arviointi ja mittaaminen” käydään läpi uusia toimintakyvyn arvioinnin ja mittaamisen keinoja lapsesta vaariin ja liikkujasta huippu-urheilijaan. Toimintakyvyn arvioinnin ja mittaamisen keinoja voidaan hyödyntää esimerkiksi koulu- ja seuratoiminnassa sekä ikäihmisten kanssa toimiessa.

Teemasessiossa 5. ”Yhdenvertaisuus teoriassa ja käytännössä” tutustutaan soveltavan liikunnan ja yhdenvertaisuuden kysymyksiin niin lainsäädännön kuin käytännön esimerkkitapausten kautta. Minkälaisia yhdenvertaisuuteen liittyviä vaatimuksia ja haasteita kohtaamme niin soveltavan liikunnan sisällä, liikuntapalveluissa yleisesti kuin koko yhteiskunnassa.

Teemasessiossa 6. ”Soveltavan liikunnan tulevaisuuden osaajat” pohditaan, mistä kaikesta on tehty niin työelämän kuin erityisesti soveltavan liikunnan osaaminen tulevaisuudessa sekä miten alan koulutus pystyy vastaamaan kasvaviin osaamistarpeisiin. Lisäksi kuullaan, mitä voisimme oppia maailmalta.

Katso tarkemmat puhujat sessioittain ja päivitetty ohjelma sekä ilmoittaudu mukaan!

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

Soveltavan liikunnan päivien tiistain teemasessioiden esittely Word-tiedostona.

Kuva: Lauri Jaakkola, VAU ry.
comments powered by Disqus