Tutustu käytännön demoihin

Soveltavan liikunnan päivien 2018 käytännön demoissa osallistujat saavat konkreettisia vinkkejä liikunnan edistämiseen. Demojen aiheina on luontoliikunta, rentoutus, uutta draivia harjoitteluun sekä digitalisaatio ja pelillistäminen käytännössä.

Tiistain 21.8. demot

Ensimmäisessä käytännön demossa tutustutaan luontoliikunnan mahdollisuuksiin. Osallistujat pääsevät ammattikorkeakoulu Arcadan lähimaastossa kokeilemaan erilaisia luontoliikunnan muotoja ja välineitä sekä saavat tietoa luontoliikkumisesta (säävaraus, tarvittaessa demo sisätiloissa). Pisteissä tutustutaan vaikeavammaisten luontoliikuntaan (Malike), esteettömyyteen ja apuvälineisiin (Solia), luontoliikunta kohteisiin (SoveLi ja Metsähallitus), luontoelämyspolkuun (Ikäinstituutti) sekä aistitelttaan (Keskuspuiston ammattiopisto).

Toisessa sessiossa opitaan uusia rentoutuksen ja rauhoittumisen muotoja sekä harjoitteita. Demossa esitellään mindfulness- ja joogaharjoituksia koko perheelle (Neuvokas perhe, Suomen Sydänliitto) sekä kaikille soveltuvaa tuolijoogaa (Veikko Tarvainen). Demo päätetään nauruun, tanssiin ja hengitysharjoituksiin (Noora Västinen ja Vea Vainio).

Keskiviikon 22.8. demot

Keskiviikon ensimmäisessä demossa tutustutaan Draivia kouluun!-harjoitteluun (Golfliitto), joka tarjoaa uusia malleja motoristen perustaitojen, havaintomotoristen taitojen ja fyysisten ominaisuuksien opetteluun. Harjoittelu sopii osaksi kaikenlaista liikuntatoimintaa ja kaiken ikäisille eikä se vaadi oikeita välineitä tai kenttää.

Jälkimmäisessä demossa osallistujat pääsevät testaamaan digitalisaation ja pelillistämisen tarjoamia mahdollisuuksia liikuttamisessa sekä terveyden edistämisessä. Demossa tutustutaan mielenterveyskuntoutujille suunnattuihin sovelluksiin, etäohjattuun terveysliikuntaan (Ikäinstituutti), liikunnallisiin ja toiminnallisiin lautapeleihin (Jyväskylän yliopisto) sekä digitalisaatioon ja sovelluksiin luontoliikunnassa (Tomás Aylward).

Tutustu Soveltavan liikunnan päivien päivitettyyn ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

Kuva: Lauri Jaakkola, VAU ry.
comments powered by Disqus