Soveltavan liikunnan päivien pääluentojen esittelyt

Soveltavan liikunnan päivien 2018 ulkomaisissa pääluennoissa kuullaan soveltavasta luontoliikunnasta sekä peliteknologiasta osana kuntoutusta. Kotimaisissa pääluennoissa tarkastellaan valtion ja kuntien toimintaa soveltavan liikunnan näkökulmasta.

Tutustu päivien pääluentoihin ja ilmoittaudu mukaan. Ennakkoilmoittautujan alennetut hinnat voimassa vielä 1.6.2018 asti!

Neurotieteen professori Janet Eyre (Newcastle University) luennoi peliteknologian mahdollisuuksista osana kuntoutusta. Eyren tutkimusten mielenkiintona on ollut mm. aivojen kyky korjata itsensä aivohalvauksen tai päävamman jälkeen. Hänen tutkimusryhmänsä on luonut tehokkaita kuntoutusohjelmia aivohalvauspotilaille yhdistämällä tietoa aivojen neurofysiologiasta ja uudesta peliteknologiasta.

Lehtori Tomás Aylward (Institute of Technology Tralee) esitelmöi soveltavasta luontoliikunnasta kansainvälisestä näkökulmasta. Aylwardilla on vuosikymmenten kokemus ulkoilun, luontoliikunnan ja seikkailuaktiviteettien käytännön edistämistyöstä, opetuksesta sekä tutkimuksesta. Aylward määrittelee itsensä enemmän käytännön toimijaksi kuin akateemiseksi tutkijaksi, ja hän esitteleekin mielellään käytännön tason ratkaisuja soveltavan luontoliikunnan edistämiseksi.

Ylijohtaja Esko Ranto (opetus- ja kulttuuriministeriö) tarkastelee puheenvuorossaan valmisteilla olevaa liikuntapoliittista selontekoa soveltavan liikunnan näkökulmasta. Eduskunnalle esitettävässä selonteossa tullaan linjaamaan valtion liikuntapoliittisia tavoitteita ja toimenpiteitä tuleville vuosille. Esko Rannolla on valtionhallinnon lisäksi vuosikymmenten kokemus suomalaisesta liikunnan järjestö- ja kuntatoiminnasta.

Tutkija Timo Ala-Vähälä (Juritele oy) puheenvuorossa tutustutaan tuoreen Soveltavan liikunnan tilanne kunnissa 2017 -selvityksen tuloksiin. Ala-Vähälä käy läpi nykytilanteen lisäksi kuntien palveluiden kehitystä viimeisen vajaan parinkymmenen vuoden ajalta. Ala-Vähälä on tehnyt kuntien soveltavan liikunnan palveluihin liittyviä selvityksiä 2000-luvun alusta lähtien.

Tutustu myös:

Soveltavan liikunnan päivien logo
comments powered by Disqus