Soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun historia

Soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun historia-sivustolla on tarjolla on tietoa alan kehityksestä vuosikymmenittäin aina toisesta maailmansodasta nykypäivään asti. Kunkin vuosikymmenen alussa on ensin kuvausta ajankohdan yhteiskunnallisesta ja liikuntakulttuurin kehityksestä, minkä jälkeen sukelletaan soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun kehitykseen kuvin ja sanoin.

Siirry Soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun historia-sivustolle.

Historianäyttely on toteutettu myös painettuina roll upeina. Seitsemästä roll upista koostuva näyttely on vapaasti lainattavissa Liikuntatieteellisen Seuran toimistosta. Pieneen tilaan menevät roll upit ovat helposti kuljetettavissa. Varaukset sähköpostitse: toimisto(at)lts.fi.

Alla olevalla videolla tutkimuspäällikkö Aija Saari (VAU ry) ja erityisliikunnan professori Pauli Rintala (Jyväskylän yliopisto) kertovat historianäyttelyn taustoista.

Historianäyttelyn toteutus pohjautuu Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden keväällä 2018 tekemiin seminaariesitelmiin. Tekstien kirjoituksesta on vastannut Saku Rikala (LTS) yhteistyössä Aija Saaren ja Pauli Rintalan kanssa.

Tutustu myös VAU ry:n Vammaisurheilun historia-sivustolle.

comments powered by Disqus