Mikael Fogelholmille tiedonjulkistamisen valtionpalkinto

Liikuntatieteellisen Seuran hallituksen puheenjohtaja, ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm on tänään saanut tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon innokkaana ravitsemustiedon levittäjänä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan esityksestä vuosittain tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot merkittävästä ajankohtaisesta tai esimerkillisestä ja pitkäjänteisestä tiedonjulkistamistyöstä.

Palkintoperusteluissa todetaan Fogelholmista:

”Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm on Suomen tunnetuimpia ja arvostetuimpia ravitsemuksen asiantuntijoita. Hän on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija ja väsymätön tutkimustiedon puolustaja kiihkeitä tunteita herättävässä keskustelussa ruuasta ja terveydestä.

Fogelholm esiintyy ahkerasti asiantuntijana mediassa, popularisoi ja tulkitsee uutta tutkimustietoa sekä kommentoi muotidieettejä ja itseoppineiden bloggarien suosituksia. Hän kertoo tieteestä sujuvasti eri välineissä ja kannustaa muita tutkijoita osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tämä on tärkeää tilanteessa, jossa journalistinen media ja internetin keskustelupalstat ovat tulvillaan enemmän tai vähemmän luotettavaa tietoa ravitsemuksesta ja ruuan terveysvaikutuksista.

Koska ravintokeskustelu herättää nykyisin kiihkeitä tunteita, Mikael Fogelholm on saanut osakseen runsaasti henkilökohtaista parjausta varsinkin sosiaalisessa mediassa. Väsymättömästi hän kuitenkin osallistuu keskusteluun ja puolustaa tutkimustietoon pohjautuvia näkemyksiä ja suosituksia.”

Tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinto myönnettiin tänä vuonna professori Kaisa Häkkiselle merkittävästä ja ahkerasta tiedonjulkistamisesta kielihistorian elävöittäjänä. Lisäksi myönnettiin seitsemän valtionpalkintoa esimerkillisestä tiedonjulkistamisesta. Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon saajia on mahdollista tavata tänään 26.9. klo 15–17 Helsingissä Sanomatalon Mediatorilla.

Lisätietoa:

Liikuntatieteellisen Seuran hallituksen puheenjohtaja, ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm.
comments powered by Disqus