Kuntotestauspäivät 2019

Kuntotestauspäiville 2019 tulossa EBP Personal Trainingin jättiläinen, Renaissance Periodization perustaja ja tieteellinen johtaja Dr. Mike Israetel!

Kuntotestauspäivien 2019 teemana on ”Kuntotestaus näyttöön perustuvassa personal trainer -toiminnassa”. Tarjoamme nyt kuntotestaajille, personal trainereille, valmentajille ja kaikille tieteeseen pohjaavan treenin ystäville setin, jollaista ei ole Suomessa ennen nähty.

Renaissance Periodization -tiimin lisäksi päivillä ovat kaikki Suomen kovimmat EBP kuntotestauksen ja pt-valmennuksen asiantuntijat lihaskuntoharjoittelun, kestävyysliikunnan ja elämäntapamuutoksen alueilta mm. Juha ”lihastohtori” Hulmin ja professori Taru Lintusen johdolla. Tapahtuma järjestetään 21.–24.3.2019 ammattikorkeakoulu Arcadan tiloissa Helsingissä.

Tätä tapahtumaa ei todellakaan kannata jättää väliin! Ilmoittaudu heti ja varmista paikkasi: jonne.kamsula(at)lts.fi (tapahtuman hintatiedot ja ilmoittautumislomake päivitetään sivustolle mahdollisimman pian)!

Kuntotestauksen seminaaripäivien 21.–22.3. aikana pohditaan, mitä on laadukas kuntotestaus ja personal trainer -toiminta. Sisältönä mm.

  • Kuinka personal trainer voi hyödyntää kuntotestausta työssään?
  • Kuinka kuntotestaaja voi hyödyntää personal trainereita laadukkaassa testaus–valmennus–seuranta -jatkumossa?
  • Milloin personal trainerin kannattaa hyödyntää kuntotestauksen erikoisosaajia, ja mistä niitä löytää?
  • Mitä ovat ne näyttöön perustuvat kuntotestit, joita personal trainerin työkalupakista tulisi löytyä?
  • Käsittelyssä kehonkoostumuksen mittaukset, lihasvoiman, kestävyyden ja liikkuvuuden testaaminen.

Lisäksi Valmennuspäivässä 23.3. jyrähtää!

Launtaina 23.3. järjestettävässä valmennuspäivässä tarjolla tietoa elämäntapamuutoksen ohjaamisesta, lihasmassa- ja lihasvoimaharjoittelusta sekä kestävyyden kehittämisestä eritasoisilla liikkujilla ja valmennettavilla. Tule kuulemaan, miten Näyttöön Perustuvalla Valmennuksessa (NPV) tehdään tulosta.

Kotimaisten asiantuntijoiden lisäksi tapahtumassamme on mukana ulkomaisia huippupuhujia evidence based kuntotestauksen ja personal trainingin kärkijoukoista. Pääohjelman luentojen lisäksi kehittelemme käytännön demoja ja työpajoja. Ohjelmaan sijoitetaan tietysti sopivan rennot ja letkeät iltajuhlat sekä aikaa verkostoitua ja kohdata tähtipuhujiamme, kollegoita ja EBP valmennuksen asiantuntijoita.

Kuntotestauspäivien 21.–22.3. ja Valmennuspäivän 23.3. luennoitsijoita (alustava ennakkotieto, lisää tulossa):

 

Eikä tässä ole todellakaan vielä kaikki – 24.3. EBP Personal Training Summit Finland 2019

Kuntotestauspäivien jatkoksi rakennamme vielä kumppanimme Nordic Health Academyn (NHA) kanssa sunnuntaille 24.3 valmennustapahtuman, jonka kansainväliseksi tähtipuhujaksi Dr. Mike Israetel on myös kiinnitetty. Hän tuomassa mukanaan myös RP-tiiminsä eli PhD James Hoffmannin ja PhD Melissa Davisin. Lisäksi olemme kutsuneet ja EBP tiedeviestinnän ja valmennuksen supernimistä James Kriegerin ja huikaisevaa Stronger by Science -sivustoa isännöivän Greg Nuckolsin. Greg julkaiseen myös kuukausittaista MASS-tiimin tiedekatsausta. Näillä kaikilla puhujilla on vahva tieteellinen ote, mutta myös laaja käytännön valmennuksen kokemus.

Odotamme vielä James Kriegerin ja Greg Nuckolsin vastauksia kutsuumme. Seuraa tilannetta tällä sivulla ja LTS:n somekanavissa (LTS FB, Twitter). Pidetään peukkuja, että saamme kaikki nämä EBT Personal Trainingin jättiläiset mukaan tapahtumaamme!

Dr. Mike Israetel

James Krieger

Greg Nuckols

 

Näyttöön perustuva kuntotestaus ja personal training

Näyttöön perustuva kuntotestaus ja personal trainer -toiminta on parhaan saatavilla olevan ajantasaisen tiedon harkittua käyttöä testauksessa ja valmennuksessa sekä liikunnan, ravitsemuksen ja elämäntapamuutoksen ohjauksessa. Tavoitteena on käyttää tutkittua tietoa, laadukkaita validoituja sekä luotettavaksi ja vaikuttaviksi tunnistettuja menetelmiä

Tutkimusnäyttöä hyödynnettäessä huomioidaan näytön vahvuus, joka vaihtelee käytetyn tutkimusasetelman ja tutkimuksen laadun mukaan. Vahvinta näyttöä edustavat järjestelmälliset katsaukset ja luotettavaksi arvioituun tutkimusnäyttöön perustuvat suositukset.

Parhaalla ajantasaisella tiedolla tarkoitetaan luotettavaa tutkimustietoa tai sen puuttuessa muuta luotettavaksi arvioitua tietoa (esim. asiantuntijoiden konsensus asiasta)

Kuntotestauksen hyvät käytännöt  (pdf-tiedosto)
Aho J, Ahtiainen J, Heinonen T, Hynynen E, Kangas H, Lusa S, Mänttäri A, Rinne M., työryhmä. Liikuntatieteellinen Seura, Helsinki, 2010.

Tapahtuman hintatiedot ja ilmoittautumislomake päivitetään sivustolle mahdollisimman pian.

Lisätietoa:

Jonne Kamsula
erityisasiantuntija
Liikuntatieteellinen Seura
puh 010 778 6606
jonne.kamsula(at)lts.fi

Kuntotestauspäivät ovat kuntotestauksen tärkein vuosittainen koulutus- ja verkostotapahtuma Suomessa. Päivät on järjestetty säännöllisesti vuodesta 1990. Päivillä välitetään tieteelliseen näyttöön perustuvaa tietoa, keskustellaan kuntotestauksen laadusta sekä alaa koskevista yhteisistä linjoista. Päivät ovat keskeinen osa Liikuntatieteellisen Seuran liikunnan tiedeviestintätehtävää, jonka tarkoituksena on jalkauttaa tutkimustietoa liikunnan ja terveydenhuollon toimijoiden sekä päättäjien käyttöön, välittää kentän tutkimustarpeita suoraan tutkijoille ja lisätä vuorovaikutusta liikunta- ja terveystutkimuksessa. Päivien osallistujat (arviolta n. 200-300) ovat kuntotestauksen ammattilaisia, fysioterapeutteja, valmentajia ja muita terveydenhuollon ja liikunta-alan ammattilaisia sekä näiden alojen päättäjiä, tutkijoita, opettajia ja opiskelijoita. Päivien suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa LTS:n Kuntotestauksen asiantuntijaryhmä.

comments powered by Disqus