Kuntotestauspäivät 2019 – INFO

Kuntotestauspäiville 2019 saapuu Evidence-based Personal Trainingin jättiläinen, Renaissance Periodizationin perustaja ja tieteellinen johtaja Dr. Mike Israetel!

Kuntotestauspäivien 2019 teemana on ”Kuntotestaus näyttöön perustuvassa personal trainer -toiminnassa”. Tarjoamme nyt kuntotestaajille, personal trainereille, valmentajille ja kaikille tieteeseen pohjaavan treenin ystäville paketin, jollaista ei ole Suomessa ennen nähty.

Renaissance Periodizationin Dr. Mike Israetelin lisäksi tapahtumassa on puhujana Weightology.net-sivustoa isännöivä tiedeviestinnän ja EB-valmennuksen supernimi M.S. James Krieger. Renaissance Periodization -tiimistä mukana ovat PhD James Hoffmann ja PhD Melissa Davis. Kaikilla puhujilla on vahva tieteellinen ote, mutta myös laaja käytännön valmennuksen kokemus.

Ulkomaisten huippunimien lisäksi päivillä ovat Suomen kovimmat EB-kuntotestauksen ja pt-valmennuksen asiantuntijat lihaskuntoharjoittelun, kestävyysliikunnan ja elämäntapamuutoksen alueilta, esimerkiksi Juha ”lihastohtori” Hulmi ja professori Taru Lintunen.

Tapahtuma järjestetään 21.–24.3.2019 ammattikorkeakoulu Arcadan tiloissa Helsingissä. Pääohjelman luentojen lisäksi mukana on demoja ja työpajoja. Ohjelmaan on sijoitettu sopivan rennot ja letkeät iltajuhlat sekä aikaa verkostoitua ja kohdata tähtipuhujiamme, kollegoita ja EB-valmennuksen asiantuntijoita.

Tapahtuman pääsalin ohjelma tullaan myös striimaamaan ympäri Suomen ja globaalisti. Seminaaripäiviin osallistuvat ja striimin tilaajat saavat tapahtuman tallenteet käyttöönsä.

Ohjelma, osallistumismaksut ja ilmoittautumislomakkeet >>

 

MAJOITUS

Osallistujat varaavat ja maksavat majoitukset itse. Kiintiövaraus on mahdollista varata seuraavista hotelleista ajalle 20.– 24.3.2019:

Hotel Crowne Plaza Helsinki – Hesperia, Mannerheimintie 50, 00260 Helsinki

 • 1HH (standard) à 99 € / vrk
 • 2HH (standard) à 114 € / vrk

Kiintiö on voimassa 5.3.2019 asti. Varaukset tunnuksella: Kuntotestauspaivat 2019. Ilmoittautumislinkki (lomake on englanninkielinen) Huomioithan että lomakkeen aloitussivulla on oletuksena yöpyminen ajalla 20.–24.3. muuta päivämääriä tarpeesi mukaan kohdassa Change Search. Puhelin: 09 2521 0000 ja sähköposti: hotel@crowneplazahelsinki.fi.

Scandic Park Helsinki, Mannerheimintie 46, 00260 Helsinki

 • 1HH (standard) à 95 € / vrk
 • 2HH (standard) à 110 € / vrk

Kiintiö on voimassa 6.3.2019 asti. Varaukset tunnuksella: Kuntotestauspäivät. Puhelin: 09 473 71 ja sähköposti: parkhelsinki@scandichotels.com.

POSTERINÄYTTELY

Päivillä toivotaan esiteltäväksi kuntotestaamiseen liittyviä tutkimustuloksia sekä hankkeita. Posterit voivat olla joko tieteellisiä, käytännöllisiä/ammatillisia tai menetelmiä/hankkeita esitteleviä. Suomenkieliset abstraktit julkaistaan Kuntotestauspäivillä osallistujille jaettavassa sähköisessä materiaalissa. Abstraktit jätetään sähköpostitse jonne.kamsula(at)lts.fi 28.2.2019 klo 16.00 mennessä.

ILTATILAISUUS 21.3.

Iltatilaisuus etukäteen ilmoittautuneille järjestetään hotelli Crowne Plazan Crowne Salissa (Mannerheimintie 50, 00260 Helsinki) torstaina 21.3. kello 20.00 alkaen.

MEDIA-AKKREDITOINTI JA HAASTATTELUPYYNNÖT

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita nelipäiväiseen seminaaritapahtumaamme! Pyydämme akkreditoitumaan ja esittämään mahdolliset haastattelupyynnöt ennakkoon 18.3. mennessä sähköpostitse: riitta-ilona.hurmerinta(at)lts.fi. Kerro viestissä nimesi, yhteystietosi, tehtävänkuvasi ja mitä mediaa edustat.

Akkreditointi edellyttää voimassa olevaa Journalistiliiton jäsenkorttia tai vastaavaa todistetta siitä, että olet median edustaja ja työtehtävissä seminaarissamme. Otathan todisteen mukaasi tapahtumaan. Saat PRESS-kulkuluvan ammattikorkeakoulu Arcadan aulassa olevasta Liikuntatieteellisen Seuran infopisteeltä.

VIESTINTÄ JA VALOKUVAUS

Tapahtuman aikana valokuvataan ja tehdään videoita. Materiaalia julkaistaan sosiaalisen median kanavissa sekä LTS:n verkkosivuilla ja Liikunta & Tiede -lehdessä sekä hyödynnetään jatkossa LTS:n viestinnässä ja tapahtumamarkkinoinnissa.

Toivomme aktiivista twiittausta ja pääsalissa käytössä olevan viestiseinän hyödyntämistä kysymyksien esittämisessä ja kommentoinnissa. Tapahtuman aihetunniste sosiaalisen median kanavissa:

 • #KTP19
 • #kuntotestaus
 • #fyysisenkunnonmittaaminen

Kuntotestauspäivät 2019 Facebook-tapahtuma >>

Evidence-based Personal Training Summit Finland 2019 Facebook-tapahtuma >>

TAPAHTUMAN JÄRJESTÄJÄ

Liikuntatieteellinen Seura ry
Liikuntatieteellisen Seuran kuntotestauksen asiantuntijaryhmä

Yhteistyössä: Ammattikorkeakoulu Arcada

Pidätämme oikeuden tapahtumatietojen muutoksiin.

LISÄTIETOA:

Jonne Kamsula (ohjelma)
erityisasiantuntija
Liikuntatieteellinen Seura
puh 010 778 6606
jonne.kamsula(at)lts.fi

Linda Raivio (ilmoittautuminen)
puh. 010 778 6602
linda.raivio(at)lts.fi

Kuntotestauspäivien 21.–22.3. aikana pohditaan, mitä on laadukas kuntotestaus ja personal trainer -toiminta. Sisältönä mm.

 • Kuinka personal trainer voi hyödyntää kuntotestausta työssään?
 • Kuinka kuntotestaaja voi hyödyntää personal trainereita laadukkaassa testaus–valmennus–seuranta -jatkumossa?
 • Milloin personal trainerin kannattaa hyödyntää kuntotestauksen erikoisosaajia, ja mistä niitä löytää?
 • Mitä ovat ne näyttöön perustuvat kuntotestit, joita personal trainerin työkalupakista tulisi löytyä?
 • Käsittelyssä kehonkoostumuksen mittaukset, lihasvoiman, kestävyyden ja liikkuvuuden testaaminen.

Lisäksi Valmennuspäivässä 23.3. jyrähtää!

Launtaina 23.3. järjestettävässä valmennuspäivässä tarjolla tietoa elämäntapamuutoksen ohjaamisesta, lihasmassa- ja lihasvoimaharjoittelusta sekä kestävyyden kehittämisestä eritasoisilla liikkujilla ja valmennettavilla. Tule kuulemaan, miten Näyttöön Perustuvassa Valmennuksessa (NPV) tehdään tulosta. Lauantaina mukana myös Dr. Mike Israetel ja M.S. James Krieger.

Eikä tässä ole todellakaan vielä kaikki – 24.3. Evidence-based Personal Training Summit Finland

Kuntotestauspäivien jatkoksi järjestämme vielä kumppanimme Nordic Health Academyn (NHA) kanssa sunnuntaina 24.3. Evidence-based Personal Training Summit Finland -valmennustapahtuman, jonka kansainväliseksi tähtipuhujiksi Mike Israetel, James Krieger, James Hoffmann ja Melissa Davis on kiinnitetty.

Mike Israetel

James Krieger

Näyttöön perustuva kuntotestaus ja personal training

Näyttöön perustuva kuntotestaus ja personal trainer -toiminta on parhaan saatavilla olevan ajantasaisen tiedon harkittua käyttöä testauksessa ja valmennuksessa sekä liikunnan, ravitsemuksen ja elämäntapamuutoksen ohjauksessa. Tavoitteena on käyttää tutkittua tietoa, laadukkaita validoituja sekä luotettavaksi ja vaikuttaviksi tunnistettuja menetelmiä

Tutkimusnäyttöä hyödynnettäessä huomioidaan näytön vahvuus, joka vaihtelee käytetyn tutkimusasetelman ja tutkimuksen laadun mukaan. Vahvinta näyttöä edustavat järjestelmälliset katsaukset ja luotettavaksi arvioituun tutkimusnäyttöön perustuvat suositukset.

Parhaalla ajantasaisella tiedolla tarkoitetaan luotettavaa tutkimustietoa tai sen puuttuessa muuta luotettavaksi arvioitua tietoa (esim. asiantuntijoiden konsensus asiasta)

Kuntotestauksen hyvät käytännöt (pdf-tiedosto)
Aho J., Ahtiainen J., Heinonen T., Hynynen E., Kangas H., Lusa S., Mänttäri A., Rinne M., työryhmä, Liikuntatieteellinen Seura, Helsinki, 2010.

Kuntotestauspäivät ovat kuntotestauksen tärkein vuosittainen koulutus- ja verkostotapahtuma Suomessa. Päivät on järjestetty säännöllisesti vuodesta 1990. Päivillä välitetään tieteelliseen näyttöön perustuvaa tietoa, keskustellaan kuntotestauksen laadusta sekä alaa koskevista yhteisistä linjoista. Päivät ovat keskeinen osa Liikuntatieteellisen Seuran liikunnan tiedeviestintätehtävää, jonka tarkoituksena on jalkauttaa tutkimustietoa liikunnan ja terveydenhuollon toimijoiden sekä päättäjien käyttöön, välittää kentän tutkimustarpeita suoraan tutkijoille ja lisätä vuorovaikutusta liikunta- ja terveystutkimuksessa. Päivien osallistujat (arviolta n. 200-300) ovat kuntotestauksen ammattilaisia, fysioterapeutteja, valmentajia ja muita terveydenhuollon ja liikunta-alan ammattilaisia sekä näiden alojen päättäjiä, tutkijoita, opettajia ja opiskelijoita. Päivien suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa LTS:n Kuntotestauksen asiantuntijaryhmä.

comments powered by Disqus