"Valtio soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun edistäjänä"

Valtionhallinnon toimenpiteet soveltavassa liikunnassa ja vammaisurheilussa arvioitiin ensimmäistä kertaa keväällä 2018. Valtion liikuntaneuvoston Liikuntatieteelliseltä Seuralta tilaamassa selvityksessä esitetään nykyisen toiminnan havaintojen lisäksi kahdeksan suositusta ja 16 kohdennettua kehittämistoimenpidettä teemoittain.

Selvityksessä tarkastellaan soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun kohderyhmiä, liikuntaa sääteleviä tekijöitä, ohjauspolitiikkaa ja tehtyjä toimenpiteitä. Selvityksen toteutuksesta ovat vastanneet Teijo Pyykkönen, Saku Rikala ja Timo Ala-Vähälä.

Valtion liikuntahallinnolla on keskeinen asema soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun kehittämisessä. Mitä enemmän ihmisellä on liikkumis- ja toimintarajoitteita, sitä enemmän merkitystä on myös eri hallinnonalojen ratkaisuilla. Selvitys tuottaakin tietoa valtionhallinnon toimenpiteiden kehittämiseksi soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun ohjauksessa ja arvioinnissa.

Nyt julkaistu arviointi on trilogian ensimmäinen osa. Myöhemmin tänä keväänä ilmestyy tämän arvioinnin tausta-aineisto sekä nelivuotisvälein tuotettu kuntien erityisliikunnan tilannekatsaus. Näiden myötä tarjolla on kattava tilannekuva soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun kokonaisuudesta.

Tutustu Valtio soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun edistäjänä -selvitykseen (julkaistu 18.4.2018).

comments powered by Disqus