Tutkimuksen ja opetuksen vierailuohjelma suomalaisille ja ulkomaisille tutkijoille

Kiinalaisyhteistyötä myös liikunnan ja urheilun tutkimuksen saralla

Tutkimuksen ja opetuksen vierailuohjelma suomalaisille ja ulkomaisille tutkijoille (post doc -taso)

Vuosi 2019 on Kiinan ja Suomen välinen yhteinen talviurheilun yhteistyövuosi, josta sovittiin huhtikuussa 2017 Presidentti Xin Suomen vierailun yhteydessä. Kiinan ja Suomen valtioiden välinen talviurheilun kehittämisen yhteistyövuosi tarjoaa ainutlaatuiset mahdollisuudet suomalaisille toimijoille näkyä Kiinassa ja Suomessa sekä tarjota palveluita Olympialaisiin valmistautuville kiinalaisille. Perinteisenä talviurheilumaana Suomella onkin nyt erinomainen mahdollisuus vastata Kiinan nopeasti kasvavaan kysyntään.

Kisakallion Urheiluopisto on keväästä 2015 alkaen ollut aktiivinen Kiinan kehittyvillä markkinoilla. Marraskuussa 2016 myönnetty koulutusviennin kokeilulupa ja huhtikuussa 2017 perustettu JV-yhteisyritys Kisakallio China ovat vauhdittaneet Kisakallion rantautumista maahan. Huhtikuussa 2018 alkaen Kisakallion Urheiluopisto on kuulunut myös Opetushallituksen Education Finland koulutusviennin verkostoon. Lisäksi Kisakallion Urheiluopisto kuuluu Kiinaan voimakkaasti panostavaan Business Finlandin Winter Sport Klusteriin.

Yksi Kisakallion Urheiluopiston kumppaneista Kiinassa on Harbin Sport University (HSU), jonka kanssa Kisakallio on solminut SINO FIN Winter Sport Research Center -kehittämissopimuksen. Sopimuksen tavoitteena on koota Suomesta laaja-alaisesti talviurheilun osaaminen yhteen ja yhdessä kiinalaisten kanssa edistää talviurheilun kehittämistä mm. koulutuksen ja opetussuunnitelmien kehittämisessä, tieteellisessä tutkimustyössä, välineyhteistyössä, olosuhteiden kehittämisessä sekä tapahtumajärjestämisen ja urheilulääketieteen alueilla.

Yhteistyön johdosta Harbin Sport University (HSU) Kiinassa myöntää Kisakalliosäätiön kanssa avustuksia liikuntatieteen, valmennuksen, väline- ja olosuhteiden tuotekehityksen ja liikuntalääketieteen tutkimuksiin sekä muihin opetus- ja valmennushankkeisiin, joilla edistetään kansainvälistä yhteistyötä Kiinan Harbinissa Kisakallion urheiluopiston, Harbin Sport Universityn ja ulkomaalaisten liikunta- ja urheilutoimijoiden välillä.

Apurahan saajan tulee olla väitellyt tai muuten poikkeuksellisen meritoitunut, aktiivista liikunta- tai liikuntalääketieteen tutkimusta, opetusta tai valmennusta harjoittava henkilö.

Kisakalliosäätiölle lähetettävään vapaamuotoiseen englanninkieliseen hankesuunnitelmaan (max. 1 sivu), jossa hakija lyhyesti kuvaa, miten hakija tulisi edistämään kansainvälistä yhteistyötä liikunta(lääke)tieteen, valmennuksen tai opetuksen/pedagogiikan alalla Harbin Sport Universityn yhteyteen perustettavassa SINO FIN Winter Sport Research Centerissä.

Hankesuunnitelman lisäksi hakijan tulee liittää englanninkielinen curriculum vitae (max. 2 sivua) , julkaisuluettelo (10 merkittävintä julkaisua) sekä viimeisimmästä tutkintotodistuksesta kuva. CV:ssä tulee olla selkeästi ilmaistuna tutkimusala, kansainvälinen työskentelykokemus ja mahdollinen rahoitus muista kansainvälisistä yliopistoista tai tutkimuslaitoksista tai muista lähteistä.

Hakemuksia käsitellään Kisakalliosäätiössä jatkuvasti, joten ennalta määriteltyä hakuaikaa ei ole. Kisakalliosäätiö esittelee hakijat HSU:lle, ja päätökset tehdään erikseen sovitun kokousaikataulun mukaisesti. Säätiö käyttää harkintansa mukaan ulkopuolisia neuvonantajia päätöksenteon tukena. Säätiö ei perustele päätöksiään ja asiantuntijoiden nimet eivät ole julkisia.

Hakemukset liitteineen pyydetään lähettämään sähköpostitse osoitteisiin mikko.pohjola(at)santasport.fi ja teppo.jarvinen(at)helsinki.fi.

Lisätietoja:

Harri Hollo
Kehitys- ja Markkinointijohtaja / Kisakallio
+ 358 40 7440 900 | harri.hollo(at)kisakallio.fi

Mikko Pohjola
PhD, MSc. (Sport), MSc. (Eng.)
Training Center Manager / Santasport
Program Director SINO FIN Winter Sport Research Center
+358 (0)20 798 4240 | mikko.pohjola(at)santasport.fi

Teppo Järvinen
Professor, Orthopedics and traumatology
University of Helsinki and Helsinki University Hospital
Consultant / Scientific Committee of the Sino-Finnish Winter Sports Research Center
teppo.jarvinen(at)helsinki.fi

Uutinen aiheesta Kisakallion Urheiluopiston verkkosivuilla.

Kuvassa Harbinin yliopiston jäähalli.
comments powered by Disqus