Merkittävä liikuntatieteiden vaikuttaja on poissa

Suru-uutinen: emeritusprofessori Paavo Komi on menehtynyt 78 vuoden iässä 10.10.2018. Komi toimi Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa professorina vuosina 1980–2004. Komilla oli tärkeä rooli liikuntabiologisen tieteenalan kehittämisessä Suomessa, ja hänen johdollaan kytkettiin suomalainen liikuntabiologinen tutkimus kansainväliseen tutkimusyhteisöön.

Professori Komille myönnettiin uransa aikana seitsemän kunniatohtorin arvonimeä yliopistoista ympäri maailman. Lisäksi hänelle myönnettiin Kansainvälisen olympiakomitean Olympic Order Award ensimmäisenä suomalaisena vuonna 2001. Paavo Komi oli Liikuntatieteellisen Seuran kunniajäsen, ja vuonna 2013 hän sai opetus- ja kulttuuriministeriön Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun kultaisen ansioristin.

Liikuntatieteellinen Seura ottaa osaa omaisten suruun ja haluaa osoittaa kiitoksensa Komin elämäntyölle liikuntatieteiden edistäjänä.

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan uutinen emeritusprofessori Paavo Komin menehtymisestä 11.10.2018.

comments powered by Disqus