Liikunta & Tiede -lehti 4/2018

Liikunta & Tiede -lehti 4/2018 on ilmestynyt! Tarjolla on jälleen monipuolinen kattaus tutkittua tietoa ja käytännön kokemuksia.

Tasa-arvoista ja turvallista urheilua ja liikuntaa. Suomalaisessa urheilussa tehdyt tasa-arvoteot ovat oikeansuuntaisia. Meillä on loistava tilaisuus nostaa Suomen mainetta sukupuolten välisen tasa-arvon maana. Mutta se myös velvoittaa meitä, muistuttaa presidentti Tarja Halonen.

Kohti yhdenvertaisuuden kulttuuria. Skeittausta, roller derbyä, parkouria ja muita uusia lajeja harrastavat nuoret pyrkivät kohti yhä useammalle avointa ja moninaisuutta kunnioittavaa liikuntakulttuuria, kirjoittaa tutkija Anni Rannikko.

Lasten liikuntatiedettä. Miten kasvu ja kehitys vaikuttavat lasten liikuntaan, fysiologiaan ja terveyteen? Miten kypsyminen tai kasvu vaikuttavat fyysisiin ominaisuuksiin? Se selviää tutkijatohtori Eero Haapalan ja laajan asiantuntijajoukon viidestä aihetta tarkastelevasta artikkelista.

Lupa epäonnistua. Huippuyliopistossa voidaan toteuttaa hankkeita, joilla on suuri mahdollisuus epäonnistua, kertoo Harvardissa vieraileva tutkija Juha-Pekka Kulmala. Puettava robotiikka ei toistaiseksi ole aito vaihtoehto perinteisille liikkumisen apuvälineille.

Tutustu Liikunta & Tiede -lehteemme ja tilaa lehti itsellesi tai lahjaksi! Voit myös liittyä LTS:n jäseneksi, jolloin saat Liikunta & Tiede -lehden jäsenetuna ilman erillistä lehtimaksua.

Tilaajille ja LTS:n jäsenille lehti on tarjolla myös näköisversiona verkossa.

comments powered by Disqus