Liikunta & Tiede -lehti 2–3/2018

Myytit talvehtivat hyvin. Myös jalkapallon historiassa. Jalkapallon yhteiskunnallisuuden, poliittisuuden, kulttuurisuuden ja sukupuoliin liittyvien aspektien tutkiminen on nyt aallonharjalla, arvioi poliittisen historian professori Vesa Vares. Urheilufaniudesta on tullut valtavirtaa ja kokopäivätoimista performanssia, kirjoittaa mediatutkija Sami Kolamo. Yhdysvallatkin jalkapalloistuu. Jalkapallofanit ovat nuorempia, paremmin koulutettuja ja poliittisesti liberaalimpia kuin väestö keskimäärin, kertoo professori Bruce Berglund.

Miten kehittää palloilulajien nopeuskestävyysharjoittelua? Kysymykseen antaa vastauksia urheilufysiologi Ari Nummela. Hyvä aerobinen kunto nopeuttaa palautumista pelien aikana ja mahdollisesti myös peleistä toiseen, mutta pitääkö palloilijoiden käydä lenkillä? Se selviää tutkija Ville Vesterisen ja Jussi Mikkolan artikkelista.

Jalkapallossa harrastajia riittää, samoin lapsiaan kentille kuljettavia vanhempia. Heillä saattaisi – kentän laidalla odottelun sijaan – löytyä innostusta pelailla itsekin harrastusmielessä ja omanikäistensä kanssa mikäli mahdollisuuksia olisi tarjolla, pohtii päätoimittaja Kari Kalliokoski.

Liikunta & Tiede -lehti 2–3/2018 saapuu postitse LTS:n jäsenille ja lehden tilaajille lähipäivinä. Muistattehan, että lehti on luettavissa myös näköisversiona verkossa.

Tilaa Liikunta & Tiede -lehti itsellesi tai lahjaksi! Voit myös liittyä LTS:n jäseneksi, jolloin saat lehden jäsenetuna.

Liikunta & Tiede -lehden 2–3/2018 kansikuva
comments powered by Disqus